Zabitie policajtky začala prokuratúra vyšetrovať ako teroristický čin

NETKY.SK • 24 Apríl 2021, 09:11 • 2 min
Zabitie policajtky začala prokuratúra vyšetrovať ako teroristický čin

Muž pôvodom z Tuniska zaútočil nožom na policajtku priamo na policajnej stanici. Jej kolegovia útočníka zastrelili.

slovakia

left justify in out

Žena, ktorá sa stala obeťou útoku, bola na policajnej stanici  v meste Rambouillet neďaleko Paríža zamestnaná ako administratívna pracovníčka. Mala 49 rokov.

 

Terorizmus

 Francúzska prokuratúra začala vyšetrovať piatkové zabitie policajtky na policajnej stanici ako teroristický čin.  Hovorkyňa francúzskej polície pre agentúru AP povedala, že identita a motív útočníka neboli hneď známe. Úrad francúzskej protiteroristickej prokuratúry oznámil, že prípad prevzal a začal vyšetrovanie vraždy verejnej činiteľky, pričom súvislosť s činom môže mať teroristická organizácia. Ďalšie detaily prokuratúra nebude zverejňovať.

 

Súvisiaci článok: Dráma vo Francúzsku! Muž s nožom zaútočil na príslušníčku polície

 

Policajti sú Francúzsko
Na miesto útoku prišiel francúzsky premiér Jean Castex a minister vnútra Gérald Darmanin, aby prejavili polícii podporu. „Policajti sú symbolom republiky. Sú Francúzsko," povedala novinárom z miesta incidentu Valérie Pécresseová, predsedníčka Regionálnej rady parížskeho regiónu. Dodala, že terčom sa stala „tvár Francúzska."

 

 

Ide o nelegálneho migranta

Útočník mal podľa zdroja AFP 36 rokov. Do Francúzska nelegálne pricestoval v roku 2009, následne však svoj pobyt zlegalizoval. Doposiaľ nebol "v hľadáčiku" francúzskych bezpečnostných zložiek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies