Začalo sa dobudovanie kanalizačných sietí v ďalších liptovských obciach

NETKY.SK • 12 Október 2010, 07:26 • 2 min
Začalo sa dobudovanie kanalizačných sietí v ďalších liptovských obciach

Začalo sa dobudovanie kanalizačných sietí v ďalších liptovských obciach

slovakia

left justify in out

img

Slávnostným poklepaním základného kameňa sa začal dnes v Bobrovci a ďalších dvoch susedných hornoliptovských obciach Jalovec a Trstené proces dobudovania kanalizačnej siete. O dva roky sa za 4,25 milióna eur rozrastie takmer o 5 km gravitačnej, 400 m tlakovej kanalizácie, dve čerpacie stanice a približne 270 domových prípojok.
"Samozrejme, chceme to zvládnuť v danom termíne, prípadne aj o čosi skôr. V tejto súvislosti prosíme obyvateľov o trpezlivosť, ktorá sa im vráti. Výstavba kanalizácie znamená rozkopané cesty, ulice a dočasné znepríjemnenie bežného života. Keď však už bude hotová, určite zvýši kultúru a úroveň bývania v dotknutých obciach," uviedol pre TASR Radovan Lahoda, generálny riaditeľ zhotoviteľskej a. s. Vodohospodárske stavby – ekologický podnik.
Liptovská vodárenská spoločnosť (LVS) investuje v najbližšom období v rámci piatich rozbiehajúcich sa veľkých projektov celkovo až 67,5 milióna eur. Okrem spomínaných troch obcí sa dočkajú dobudovanej kanalizácie aj obyvatelia Závažnej Poruby, Beňadikovej, Važca, Východnej či Stošíc, intenzívnou výstavbou rodinných domov rozrastajúcej sa časti Liptovského Mikuláša. Vo Važci a Východnej  pribudnú i nové čistiarne odpadových vôd (ČOV). Nevyhnutnou intenzifikáciou prejde centrálna liptovskomikulášska ČOV.
"Nedá sa nečinne sedieť so založenými rukami, keď sa pokúšate niečo zmeniť a vylepšiť. Treba si uvedomiť, že možnosti získavania peňažných prostriedkov z fondov Európskej únie sú obmedzené. Nie je možné vyčkávať dva - tri roky a robiť veci postupne. Podali sme päť žiadostí, so všetkými uspeli, no a teraz je pred nami množstvo ďalšej práce, aby tiekla dolu Váhom do Liptovskej Mary už iba čistá voda," dodal generálny riaditeľ LVS Martin Hlaváč.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies