Začala obnova poškodených úsekov ciest pri Klenovci a Hnúšti

NETKY.SK • 5 September 2011, 18:53 • 2 min
Začala obnova poškodených úsekov ciest pri Klenovci a Hnúšti

Začala obnova poškodených úsekov ciest pri Klenovci a Hnúšti

slovakia

left justify in out

img

Rekonštrukciu cesty II. triedy v úseku Hriňová-Klenovec-Hnúšťa začala v týchto dňoch realizovať spoločnosť Skanska. Obnova dvoch približne trojkilometrových úsekov, ktoré už nezodpovedali požiadavkám bezpečnej premávky, by mala byť hotová v máji budúceho roka. Projekt v hodnote viac ako 655.000 eur je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
      Ako TASR informovala Andrea Vráblová zo spoločnosti Skanska, stavba je členená na dva stavebné objekty - SO 101 - Cesta II/526 v úseku Hriňová-Klenovec a SO 102 - Cesta II/526 v úseku Klenovec–Hnúšťa.
      "Rekonštrukcia zabezpečí výrazné zníženie vibrácií, hluku, prašnosti a nehodovosti. Zvýšením bezpečnosti poklesne i riziko ohrozenia vodnej nádrže v obci Klenovec, ktorá je hlavným zdrojom pitnej vody v okrese," uviedla.
      Práce na obnove budú zodpovedať štandardnému postupu budovania cestnej komunikácie. „Začneme sfunkčnením priepustov. Na danom úseku je ich celkom 17, z toho osem z nich bude treba  zrekonštruovať. Na všetky osadíme zvodidlá“, vysvetlil postup prác Jozef Róža, stavbyvedúci Závodu Cesty, mosty SK. „Následne budeme pokračovať rekonštrukciou vozovky“, dodal.
      Práce na rekonštrukcii si vyžiadajú čiastočné obmedzenie dopravy. Premávka bude v danom úseku usmernená prenosným dopravným značením.
      Po rekonštrukcii bude nová komunikácia v plnej miere spĺňať i požiadavky prístupovej komunikácie pre vedenie hasičského zásahu podľa vyhlášky Ministerstva vnútra SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies