Začal sa proces s Berlusconim v prípade sexuálnej aféry

NETKY.SK • 6 Apríl 2011, 09:55 • 2 min
Začal sa proces s Berlusconim v prípade sexuálnej aféry

Začal sa proces s Berlusconim v prípade sexuálnej aféry

slovakia

left justify in out

img

Proces s talianskym premiérom Silviom Berlusconim, v ktorom je obvinený z toho, že zaplatil za sex neplnoletej prostitútke a neskôr zneužil svoje právomoci v snahe zatajiť to, sa dnes začal v Miláne.

Na úvodnom pojednávaní sa nezúčastnil Berlusconi ani marocká tanečnica Karima Mahrúgová, známa ako Ruby, ktorej 74-ročný premiér podľa žaloby údajne zaplatil za sex vlani, keď mala len 17 rokov. Berlusconi akékoľvek previnenie popiera.

Sudca po niekoľkých minútach venovaných formálnym záležitostiam odročil proces na 31. mája.

Krátke pojednávanie sa konalo za prísnych bezpečnostných opatrení. Budovu súdu v centre Milána strážilo približne sto policajtov. Začiatok procesu pritiahol aj mnoho novinárov z celého sveta. Akreditáciu dostalo vyše 150 talianskych i zahraničných reportérov, v súdnej sieni však nepovolili prítomnosť televíznych kamier.

Berlusconiho právnici navrhli predvolanie 78 svedkov, medzi ktorými uviedli aj mená hollywoodskej hviezdy Georgea Clooneyho a jeho priateľky Elisabetty Canalisovej, ktorí boli údajne hosťami na jednom z večierkov talianskeho premiéra. Na zozname je aj portugalská futbalová hviezda Cristiano Ronaldo.

V prípade uznania vinným by Berlusconimu hrozil trest vo výške do 15 rokov odňatia slobody.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies