Začal sa ďalší štrajk verejných zamestnancov a letových kontrolórov

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 11:57 • 2 min
Začal sa ďalší štrajk verejných zamestnancov a letových kontrolórov

Začal sa ďalší štrajk verejných zamestnancov a letových kontrolórov

slovakia

left justify in out

img

Štrajk verejných zamestnancov a letových kontrolórov proti úsporným opatreniam vlády v Aténach dnes pokračuje v Grécku.
      Grécki zamestnanci už dlhší čas štrajkujú proti dôchodkovej reforme vlády premiéra Jorgosa Papandrea. Reforma je kľúčovou podmienkou pre dohodu s EÚ a Medzinárodným menovým fondom (MMF) o záchrannom balíku v hodnote 100 miliárd eur, ktorý by mal krajinu dostať z ťažkej krízy.
      Štrajk verejných zamestnancov sa dnes začal o 8.00 h SELČ, pričom o 10.00 SELČ sa k nim pridali letoví kontrolóri. Prichádzajúce a odchádzajúce lety z Grécka pozastavia na štyri hodiny. S obmedzeným počtom personálu budú fungovať aj štátne nemocnice.
      Reforma zákona hovorí o znížení predčasných dôchodkov, zvýšení dôchodkového veku na 65 rokov a znížení odmien. Grécky parlament už minulý týždeň odobril zvýšenie dôchodkového veku na 65 rokov.
      Papandreu poslancom parlamentu povedal, že bez tejto reformy sa ekonomika krajiny "rozpadne" pod ťarchou zvyšujúcich sa výdavkov na dôchodkové náklady.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies