Za zraneného Gyömbéra v kádri A-tímu SR Saláta

NETKY.SK • 7 November 2014, 13:30 • 2 min
Za zraneného Gyömbéra v kádri A-tímu SR Saláta

BRATISLAVA - Za zraneného Norberta Gyömbéra z talianskej Catanie, ktorý si na tréningu zlomil kosť v členku a bude musieť dlhšie nedobrovoľne pauzovať na trávniku, povolajú tréneri slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiace sa dva duely - kvalifikačný v Macedónsku (15. 11. v Skopje) a prípravný s Fínskom (18. 11. v Žiline) - z pozície náhradníkov Kornela Salátu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný obranca (nar. 24. januára 1985) ako kmeňový hráč ŠK Slovan Bratislava je od septembra na hosťovaní v ďalšom fortunaligovom klube FC DAC 1904 Dunajská Streda. 

 

"Zranenie Nora Gyömbéra je vážne, káder doplníme o Kornela Salátu," uviedol v piatok popoludní pre agentúru SITA kormidelník futbalistov Slovenska Ján Kozák a doplnil: "Za Nora sme hľadali niekoho na stopérsky post, vybrali sme Kornela. Futbal prináša aj takéto situácie, zranenia - ako v prípade Gyömbéra - k tomu bohužiaľ patria. S tým sa nedá nič robiť. Je to však veľká škoda, Noro je talentovaný futbalista." 

 

Z Kamenice nad Hronom pochádzajúci Saláta sa v najcennejšom drese predstavil dosiaľ 29-krát a strelil jeden gól. Odchovanec Štúrova a bývalý hráč Matadoru Púchov, Artmedie Petržalka, Banskej Bystrice, Slovana Bratislava či ruských klubov FK Rostov a Tom Tomsk sa v drese A-tímu SR naposledy predstavil v májovom prípravnom dueli v Petrohrade proti Rusku (0:1), v ktorom striedal v 68. min Viktora Pečovského. 

 

Rodáka z Revúcej Gyömbéra čaká možno až štvormesačná herná prestávka. Podľa prvej diagnózy mal 22-ročný defenzívny univerzál pauzovať približne dva mesiace, vyšetrenia v Ríme vraj ukázali nutnosť operácie a tým predĺženie absencie. "Moje prvé informácie boli trochu iné. Noro má zlomený členok, ktorý si nevyžaduje operačný zákrok. Je však možné, že sa odvtedy v jeho prípade niečo zmenilo," reagoval J. Kozák. 

 

Vo štvrtkových dueloch Európskej ligy sa nepredstavili na trávniku dvaja slovenskí reprezentanti Marek Hamšík z SSC Neapol a Róbert Mak z PAOK-u Solún, ktorí figurujú v utorok zverejnenej nominácii SR na spomenuté stretnutia v Macedónsku a doma s Fínskom. Dvadsaťsedemročný stredopoliar "partenopei" Hamšík nenastúpil pre chorobu proti YB Bern. O štyri roky mladší Mak nedohral víkendový ligový súboj PAOK-u na ihrisku Ergotelisu, keď pocítil prasknutie vo svale nad kolenom a následné vyšetrenie ukázalo, že na postihnutom mieste má hematóm. Preto nebol krídelník Mak k dispozícii gréckemu klubu v EL na pôde talianskej Fiorentiny. "Vedel som, že Hamšík nenastúpi proti Bernu. Marek mal horúčky, nemohol hrať. Verím, že sa obaja chlapci dajú zdravotne do poriadku a môžem s nimi rátať," dodal tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona