Za zotrvanie Bulharska v EÚ by v referende hlasovalo 61 percent oslovených

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 18:55 • 2 min
Za zotrvanie Bulharska v EÚ by v referende hlasovalo 61 percent oslovených

SOFIA - Väčšina Bulharov je bez ohľadu na rozhodnutie Britov v nedávnom referende o budúcnosti krajiny za zotrvanie balkánskeho štátu v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov reprezentačného prieskumu verejnej mienky agentúry Market Links, ktoré zverejnili dnes v Sofii. Podľa nich by v prípade plebiscitu v Bulharsku hlasovalo za zotrvanie v únii 61 percent oslovených, pričom iba každý piaty respondent by podporil odchod Bulharska z EÚ. Jedenásť percent oslovených občanov by sa podľa výsledkov prieskumu na takomto referende ani nezúčastnilo, osem percent sa vyjadrilo, že nedokážu na otázku odpovedať, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Bulharsko a jeho vlády sa od vstupu krajiny do EÚ v roku 2007 spoliehajú na finančné injekcie z európskych fondov, ktoré pomáhajú pri modernizácii krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies