Za znásilňovanie dcéry ho odsúdili 14400 rokov väzenia

NETKY.SK • 24 September 2010, 07:31 • 2 min
Za znásilňovanie dcéry ho odsúdili 14400 rokov väzenia

Za znásilňovanie dcéry ho odsúdili 14400 rokov väzenia

slovakia

left justify in out

img

Filipínsky súd rozhodol o treste pre muža, ktorý viac ako rok každodenne znásilňoval svoju dospievajúcu dcéru. Tento trest predstavuje 14 400 rokov odňatia slobody. Súd muža, ktorý pracoval ako šofér rikše, pôvodne v marci 2006 odsúdil na trest smrti v 360 prípadoch znásilnenia svojej dcéry počas roka, keď jeho manželka pracovala v Hongkongu. Odvolací súd v Manile však tento rozsudok zmenil na trest odňatia slobody vo výške 40 rokov za každý prípad znásilnenia, uvádza sa v jeho rozhodnutí zverejnenom v piatok. Obžalovaný sa stále môže odvolať na Najvyššom súde. Zatiaľ sa nevie, či tak spraví.

Kedysi 13-ročná obeť, v súčasnosti 22-ročná žena, uviedla, že jej utrpenie sa začalo v januári 2001, keď jej matka odišla pracovať do Hongkongu ako pomocníčka v domácnosti a jej tri deti nechala s ich otcom v meste Los Banos ležiacom južne od Manily. Ako vysvetlila, otec ju nútil mať s ním sex takmer každý deň okrem dní, keď menštruovala alebo v čase sviatkov, keď násilníkovi "postačil" orálny sex. Všetko sa skončilo, keď so svojimi súrodencami odišla na prázdniny k príbuznými ich matky. Keď sa mala po prázdninách vrátiť domov, psychicky sa zrútila a svojim príbuzným povedala o zneužívaní. Jej matka sa vrátila z Hongkongu a pomohla prípad ohlásiť.

Odvolací súd tiež potvrdil vyjadrenie nižšieho súdu, ktorý odmietol tvrdenie obžalovaného, že jeho manželka si obvinenie vymyslela, aby deti získala do svojej starostlivosti a mohla sa vydať za cudzinca.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies