Za zlý stav zdravotníctva je podľa prezidenta zodpovedná aj štátna VšZP

NETKY.SK • 23 September 2015, 12:26 • 2 min
Za zlý stav zdravotníctva je podľa prezidenta zodpovedná aj štátna VšZP

BRATISLAVA - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) je podľa prezidenta Andreja Kisku jedným z hlavných subjektov zodpovedných za zlý, v niektorých smeroch až úbohý stav zdravotníctva. Napriek tomu, že z jej čela po kauze podpisovania zmlúv s tetou odchádza Marcel Forai, problém ostáva, upozorňuje hlava štátu.

slovakia

left justify in out

"Nielen médiá, ale aj mnohí lekári dlhodobo upozorňujú a sťažujú sa, že pravidlá uzatvárania zmlúv zo strany VšZP sú neprehľadné, transparentnosť je len formálna a pochybnosti sú naozaj rozsiahle. Niektorí na tom dobre zarábajú, ale tí najdôležitejší, o ktorých by malo ísť na prvom mieste, teda pacienti, na to stále iba doplácajú," napísal prezident vo svojom dnešnom stanovisku. Hovorí preto o potrebe zaviesť v sektore poriadok a jasné pravidlá, o čom by sa malo diskutovať aj pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami, a naliehať na politické strany, aby ponúkli program na zmenu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies