Za zastrelenie Keitha Scotta nebude nik obvinený, oznámil prokurátor

NETKY.SK • 1 December 2016, 07:38 • 2 min
Za zastrelenie Keitha Scotta nebude nik obvinený, oznámil prokurátor

WASHINGTON - Prokurátor v americkom štáte Severná Karolína dnes vyhlásil, že policajt v meste Charlotte postupoval v súlade so zákonom, keď vystrelil na černocha, ktorého zabil. Prípad vyvolal niekoľkodňové protesty v meste, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Andrew Murray sa vyjadroval k prípadu policajta Brenta Vinsona, ktorý 20. septembra zastrelil v meste Charlotte Keitha Lamonta Scotta. Obaja, strelec aj obeť, boli černosi.

 

Scott sedel vo svojom aute pred bytovým komplexom, keď ho oslovili policajti. Policajný videozáznam zdokumentoval, že na Scotta viackrát zakričali, aby odhodil pištoľ.

 

Scottova rodina tvrdí, že nebol ozbrojený.

 

Prokurátor však na zázname z bezpečnostnej kamery priľahlého obchodu ukázal na obrys niečoho, čo vyzeralo ako puzdro zbrane pripevnenej ku Scottovmu členku. A hovoril aj o ďalších dôkazoch toho, že Scott bol ozbrojený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies