Za záplavy, ktoré vysídlili 100.000 ľudí, môže nelegálna ťažba zlata

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 08:17 • 2 min
Za záplavy, ktoré vysídlili 100.000 ľudí, môže nelegálna ťažba zlata

Za záplavy, ktoré vysídlili 100.000 ľudí, môže nelegálna ťažba zlata

slovakia

left justify in out

img

Ghanský prezident John Atta Mills obvinil dnes ilegálnu ťažbu zlata a vzácnych kameňov z mohutných záplav, ktoré minulý týždeň pripravili v Ghane o život najmenej päť ľudí.
      Pred povodňami v západoafrickej krajine utieklo zo svojich domovov vyše 100.000 ľudí. Mnohí z nich prišli o strechu nad hlavou. Zničené sú cesty a poľnohospodárska pôda.
      Úrady podľa predbežného vyšetrovania usúdili, že ťažobné spoločnosti, vykonávajúce nelegálnu ťažbu, dlhodobo prispôsobovali toky riek svojim potrebám. Prezident označil nelegálne baníctvo za sociálny zločin.
      K nelegálnej ťažbe zlata a diamantov dochádza prevažne na východe krajiny, kde sa sústreďuje aj produkcia kakaových bôbov.
      "Nelegálni baníci hatia toky riek a odkláňajú ich, aby v pokojných ramenách mohli ľahšie vymývať vzácne kovy," vyhlásil vládny koordinátor pre zvládanie prírodných katastrof Kofi Portuphy.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies