Za zadržaním nečestných policajtov boli informácie tajnej služby

NETKY.SK • 4 August 2015, 18:43 • 2 min
Za zadržaním nečestných policajtov boli informácie tajnej služby

BUDAPEŠŤ - Nedávne zadržanie a uvalenie väzby na piatich Maďarov podozrivých z prevádzačstva - vrátane troch medzičasom bývalých policajtov - bolo konkrétnym výsledkom práce príslušníkov maďarských tajných služieb, ktorí sa zamiešali medzi utečencov.

slovakia

left justify in out

Takto sa im podarilo absolvovať celú trasu migrantov z Turecka až po srbsko-maďarské hranice s cieľom monitorovať prevádzačské trasy, siete a mechanizmy. 


Vyplýva to z informácií, ktoré dnes prinieslo internetové vydanie denníka Népszabadság s odvolaním sa na zdroje z prostredia prokuratúry. 
Zločineckú sieť, ktorá prevádzala ilegálnych migrantov cez južnú hranicu Maďarska, zadržala polícia minulú stredu na juhu Báčsko-malokumánskej župy pri obci Hercszegszántó. Príslušníci tamojšej župnej polície spolu s veliteľstvom polície v meste Baja vykonali súčasne domové prehliadky u viacerých členov tejto organizovanej skupiny. 


Služobný pomer odhalených policajtov zrušili na druhý deň. 


Podozriví expolicajti mali sledovať pohyb hliadok na štátnej ceste č. 51 a o situácii mali informovať zvyšných členov zločineckej skupiny. Tí potom prevážali vozidlom ilegálnych migrantov bez rizika cestnej kontroly a zadržania. 


Podľa informácií stránky nol.hu možno v nasledujúcich dňoch očakávať zadržanie ďalších mužov zákona, ako aj civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies