Za vyšetrovaním Barcy môže stáť Real, naznačil prezident Bartomeu

NETKY.SK • 4 Február 2015, 13:53 • 2 min
Za vyšetrovaním Barcy môže stáť Real, naznačil prezident Bartomeu

MADRID - Prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Josep Bartomeu naznačil, že rival Real Madrid mohol zohrať úlohu v súdnom procese, ktorý proti Kataláncom vedú v prípade prestupu brazílskeho útočníka Neymara zo Santosu. Bartomeu sa má 13. februára dostaviť na výsluch do Madridu.

slovakia

left justify in out

 "Nič zlé sme nespravili a budeme to opakovať. Neymarovmu prestupu sa venovali tí najrenomovanejší právnici. Iné kluby ponúkali za Neymara viac peňazí, no nezískali ho a to sa im nepáči. Niekto však teraz prekročil hranicu. Nehovorím, že to musel byť Real Madrid, ale hráčov otec mi prezradil, že na stole mali dve ponuky, od Barcelony a Realu. Madrid bol pripravený zaplatiť viac. Pred rokom hral Neymar výborne a objavila sa táto kauza. Možno ho niekto nemá rád. Teraz hrá opäť dobre a máme tu ďalší súdny proces," povedal Bartomeu vo vysielaní Španielskej televízie.

 

Prezident FCB nevylučuje, že za prípadom stoja aj politické dôvody. "Pred rokom sme povolili, aby na Camp Nou usporiadali Koncert slobody, nevyhýbame sa Katalánskej vlajke. Zrejme ani toto sa niekomu nepozdáva. Vidím súvislosti medzi športovými a politickými problémami. Budeme pokračovať, aj keď zaplatíme politickú cenu," dodal Josep Bartomeu. 

 

"Blaugranas" vyšetrujú pre podozrenie z daňového úniku vo výške viac ako 2,8 milióna eur v prípade spomenutého prestupu. Týka sa aj Sandra Rosella - prezidenta Barcelony v čase Neymarovho presunu z Brazílie do Španielska. Predmetom vyšetrovania je skutočnosť, či zakryl skutočnú sumu, ktorú Katalánci zaplatili Santosu. V minulosti už sudca Pablo Ruz požiadal otca 22-ročného kanoniera, aby súdu vydal dokumenty týkajúce sa tohto prestupu. Skutočná suma, za ktorú Neymar prišiel do FC Barcelona, je horúcou témou odo dňa hráčovho predstavenia na Camp Nou 3. júna 2013. Bartomeu mal podľa žaloby zaplatiť nemalú položku spoločnosti Neymarovho otca, z ktorej klub neodviedol príslušnú daň. 

 

Správu zverejnil server eurosport.yahoo.com s odvolaním sa na agentúru Reuters a španielske periodikum Sport. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies