Za vraždu troch novorodencov si žena odsedí 24 rokov

NETKY.SK • 12 Október 2015, 17:03 • 2 min
Za vraždu troch novorodencov si žena odsedí 24 rokov

BRNO - Na 24 rokov odňatia slobody nepodmienečne odsúdil dnes Krajský súd v Brne 25-ročnú ženu z okresu Břeclav v Juhomoravskom kraji, ktorá zavraždila svoje tri novorodené deti. Odsúdená sa predtým priznala k všetkým hrdelným zločinom a súčasne vyjadrila poľutovanie nad svojim konaním.

slovakia

left justify in out

Sudca Pavel Góth v zdôvodnení rozsudku pripomenul, že žena spáchala činy na deťoch vo veku do 15 rokov z egoistických dôvodov, preto jej súd vymeral trest v rozmedzí 20-30 rokov väzenia.

 

Štátna zástupkyňa požadovala pre trojnásobnú vrahyňu, ktorá pripravila deti o život postupne od jesene 2012, 25-ročný trest väzenia, návrh obhajoby znel 15-20 rokov odňatia slobody.

 

Obe strany si vyžiadali čas na zváženie ďalšieho postupu vrátane prípadného odvolania sa.

 

Nezamestnaná žena zdôvodnila svoje konanie osobnými dôvodmi, konkrétne obavami, že kvôli deťom stratí priateľa, ktorý je ich otcom. Na stopu zločinov sa polícia dostala na základe podnetu záchranárov, ktorí ošetrovali v spomínanom dome ženu po poslednom pôrode.

 

Telesné pozostatky novorodencov našla polícia vo februári 2015 v dome v Dolných Dunajoviciach v okrese Břeclav v Juhomoravskom kraji.

 

Miestni obyvatelia registrovali tehotenstvo ženy, avšak deti nikto z nich neskôr nevidel. Z ich výpovedí vyplynulo, že partner ženy o jej tehotenstvách a pôrodoch nevedel, uviedli v priebehu vyšetrovania policajné zdroje.

 

Obyvateľov inkriminovaného domu v minulosti polícia vyšetrovala kvôli výrobe drog. Predmety využívané na túto nezákonnú činnosť sa v dome našli aj pri terajšej prehliadke. Samotná podozrivá bola príležitostnou konzumentkou drog podobne ako jej priateľ.

 

Odsúdená má dve deti z predchádzajúceho vzťahu. Podľa výpovedí jej brata a otca sa o ne starala dobre, avšak po odchode s novým priateľom došlo u nej k skratu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies