Za vraždu skrutkovačom dostal dvadsať rokov väzenia

NETKY.SK • 11 December 2013, 14:48 • 2 min
Za vraždu skrutkovačom dostal dvadsať rokov väzenia

TRNAVA - Na dvadsať rokov väzenia v ústave s maximálnym stupňom stráženia odsúdil Okresný súd v Trnave Petra D., ktorý vo februári v Trnave skrutkovačom na smrť dobodal 74-ročnú ženu. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa proti nemu odvolal.

slovakia

left justify in out

Mŕtvu ženu našli v bytovom dome na Zelenečskej ulici v Trnave, na tele mala množstvo bodných rán, ktoré jej páchateľ spôsobil skrutkovačom. Polícia krátko po brutálnom čine zadržala a obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy 27-ročného invalidného dôchodcu Petra D. Ten sa k vražde priznal, skutok však vysvetľoval psychickými problémami. Tie potvrdili aj jeho rodičia, podľa ktorých sa trikrát liečil v psychiatrickej nemocnici. Po návrate z posledného liečenia v januári lekárka matke údajne odporúčala jeho umiestnenie do ústavu, čo sa však nestalo. Peter bol podľa rodičov dobrý chlapec až do dosiahnutia dospelosti. Potom sa u neho začali vyskytovať epileptické záchvaty, pre ktoré sa stal invalidom. Okrem toho dostával aj záchvaty zúrivosti, pri ktorých ničil všetko, čo sa mu dostalo do rúk. Podľa matky absolvoval aj viacero testov na drogy, ktoré ich užívanie nepreukázali. 

O odvolaní proti rozsudku bude rozhodovať Krajský súd v Trnave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies