Za vraždu rozhodcu dostal 23 rokov, rozzúril ho ofsajd

NETKY.SK • 6 Február 2014, 14:01 • 2 min
Za vraždu rozhodcu dostal 23 rokov, rozzúril ho ofsajd

GWERU - Zimbabwiansky tréner Onismo Muruvi Fichani v októbri 2012 na smrť dobil asistenta rozhodcu po víťaznom zápase.

slovakia

left justify in out

Zimbabwiansky tréner Onismo Muruvi Fichani, ktorý v októbri 2012 na smrť dobil asistenta rozhodcu po futbalovom zápase pre ofsajdový verdikt, pôjde do väzenia na 23 rokov. Rozhodol o tom sudca najvyššieho súdu v meste Bulawayo Maxwell Takuva s dôvetkom, že odškodné pre rodinu zosnulého Isaaca Mbofanu bude 38 kusov dobytka.

Tridsaťdvaročný Fichani viedol svoj tím Tank 3 počas zápasu 18. októbra 2012 proti rivalovi Hotline. K smrteľnému útoku došlo podľa súdu po dueli pri základnej škole Joboringo v dedine Ndaruza. Počas zápasu Fichaniho zverenci skórovali, Mbofana avizoval ofsajd, jeho názor však neakceptoval hlavný arbiter duelu. Mbofanovo rozhodnutie rozzúrilo trénera Tank 3, po skončení zápasu rozhodcu spolu so svojím bratom dostihol na ceste domov a udrel do hlavy klátom. Mbofana bol na mieste mŕtvy. Stretnutie sa skončilo výhrou Fichaniho zverencov 2:1. Informoval portál newzimbabwe.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies