Za vraždu mladíka si odpyká 19 rokov za mrežami

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 11:08 • 2 min
Za vraždu mladíka si odpyká 19 rokov za mrežami

TRNAVA – Krajský súd v Trnave potvrdil 19-ročný trest odňatia slobody pre Róberta Reška za vraždu 23-ročného Mareka Kalužu, ku ktorej došlo v septembri 2015 vo Vrbovom.

slovakia

left justify in out

Odvolanie obžalovaného, ktorý sa dožadoval prekvalifikovania vraždy na ublíženie na zdraví s následkom smrti a uznania poľahčujúcich okolností, krajský súd zamietol. Trest si odpyká v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Mareka Kalužu podľa policajného vyšetrovania v septembri 2015 na Slovanskej ulici vo Vrbovom v okrese Piešťany napadol vtedy 34-ročný Róbert R. a jeho maloletý syn. Najskôr zaútočili na iného muža, keď sa ho Kaluža zastal, stal sa terčom útoku on. Po bitke päsťami aj kopancami utrpel devastačné poranenia hlavy, ktorým pri prevoze do piešťanskej nemocnice podľahol.

 

Aj keď sa na brutálnom napadnutí podieľal aj maloletý syn obžalovaného, v jeho prípade bolo trestné stíhanie pre nízky vek (13 rokov) neprípustné. Obžalovaný sa na okresnom súde bránil tvrdením, že napadnutým bol práve on. Vo svojej záverečnej reči povedal, že Mareka Kalužu nechcel usmrtiť a je mu veľmi ľúto, čo sa stalo. Sľúbil tiež, že sa bude vyhýbať alkoholu a konfliktom.

Nezmyselnú smrť 23-ročného Mareka Kalužu si pri príležitosti prvého výročia od jeho zavraždenia v septembri minulého roku pripomenuli vo Vrbovom Koncertom proti násiliu, ktorý zorganizoval Michal Kaščák z Pohody a hudobníci Branislav a Andrej Jobusovci. Na koncerte zahrali Vrbovské vŕby, Karpatské chrbáty, Longital a ďalší. Súčasťou podujatia bola debata o násilí v spoločnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies