Za vraždu argentínskeho speváka v Guatemale dostala pätica mužov 30 rokov väzenia

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 07:49 • 2 min
Za vraždu argentínskeho speváka v Guatemale dostala pätica mužov 30 rokov väzenia

GUATEMALA - Guatemalský súd poslal vo štvrtok na 30 rokov do väzenia päticu mužov obvinených z vraždy argentínskeho folkového speváka Facunda Cabrala, ktorú spáchali v roku 2011 počas spevákovho guatemalského turné. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Okrem toho boli jeden Kostaričan a štyria Guatemalčania odsúdení na 20 rokov väzenia za pokus o vraždu podnikateľa a Cabralovho koncertného manažéra Henryho Farinasa, ktorý pri streľbe na Cabralovo auto v Júli 2011 utrpel zranenia. Farinas útok, pri ktorom spevákovo auto zasiahlo najmenej 18 guliek, prežil, avšak neskôr ho v Nikarague odsúdili za pranie špinavých peňazí na 30 rokov väzenia.

 

Podľa guatemalskej prokuratúry mal byť obeťou útoku práve Farinas, ktorého miestny gang pašerákov drog podozrieval zo zrady. Cabralovi nebola protizákonná činnosť nikdy dokázaná.

 

Cabral sa tešil popularite v celej Latinskej Amerike. Jeho najznámejšiu skladbu No soy de aqui ni alla (Nie som odtiaľto, ani odtiaľ) nahrali približne 700-krát v 27 jazykoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies