Za viceprezidentov Slovenského olympijského výboru zvolili Korčoka, Kríža a Gönciho

NETKY.SK • 29 November 2016, 17:30 • 2 min
Za viceprezidentov Slovenského olympijského výboru zvolili Korčoka, Kríža a Gönciho

BRATISLAVA - V utorok zasadla prvýkrát novozvolená exekutíva Slovenského olympijského výboru (SOV) na čele s prezidentom Antonom Siekelom. Z dvanástich členov sa na úvodnom zasadnutí zúčastnilo desať - ospravedlnili sa len členka MOV Danka Barteková a predseda komisie športovcov SOV Matej Tóth. Výkonný výbor jednomyseľne schválil vymenovanie Zdenka Kríža, Petra Korčoka a Jozefa Gönciho za viceprezidentov SOV.

slovakia

left justify in out

Z nich má najbohatšie skúsenosti z pôsobenia v exekutíve SOV funkcionársky veterán Kríž, ktorý vo februári dovŕši dvadsať rokov nepretržitého členstva vo VV SOV. Gönci tam pôsobil predošlých osem rokov ako zástupca komisie športovcov a Peter Korčok začal svoje druhé štvorročné obdobie. Vo funkcii viceprezidenta SOV budú všetci traja pôsobiť premiérovo. Informácie priniesol oficiálny web SOV www.olympic.sk.

 

Obsah náplne pôsobenia viceprezidentov bude trochu odlišná než v predchádzajúcom období. Peter Korčok bude mať na starosti celú športovú oblasť (vrátane zimných športov) a komunikáciu s členskými zväzmi SOV, Jozef Gönci individuálnych členov SOV z radov olympijských a športových osobností ako aj oživenie Slovenskej asociácie olympionikov a Zdenko Kríž rozsiahlu oblasť rozvoja olympizmu. Výkonný výbor SOV poveril prezidenta Antona Siekela prípravou novej organizačnej štruktúry SOV. Dôjde aj k zmene Stanov Slovenskej olympijskej marketingovej (SOM), a.s., k rozšíreniu jej dozornej rady a k personálnym zmenám v orgánoch SOM, a.s.

 

Členovia exekutívy SOV schválili rozšírenie počtu členov výpravy SR na zimný Európsky olympijský festival mládeže (EYOF), ktorý sa uskutoční vo februári 2017 v tureckom Erzuzume. Na októbrovom zasadnutí ešte predošlého VV SOV bol schválených 37 športovcov, 20-členný sprievod a 1 rozhodca, čiže spolu 58 ľudí, ale na základe požiadavky Slovenskej lyžiarskej asociácie VV SOV teraz schválil pridanie troch športovcov a jedného trénera. Na zimnom EYOF 2017 v Erzurume by teda Slovensko mala reprezentovať 62-členná výprava so 40 športovcami (29 chlapcov a 11 dievčat) a s 22-členným sprievodom.

 

VV SOV ďalej schválil návrh na udelenie výročného ocenenia Medzinárodného olympijského výboru Ženy a šport za rok 2017 dvojnásobnej olympijskej víťazke vo vodnom slalome Elene Kaliskej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies