Za útoky z 11. septembra je podľa Ahmadínežáda zodpovedná vláda USA

NETKY.SK • 24 September 2010, 07:04 • 2 min
Za útoky z 11. septembra je podľa Ahmadínežáda zodpovedná vláda USA

Za útoky z 11. septembra je podľa Ahmadínežáda zodpovedná vláda USA

slovakia

left justify in out

img

Väčšina ľudí si myslí, že americká vláda je zodpovedná za útoky z 11. septembra 2001. Uviedol to dnes na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád. Členovia delegácie USA následne na protest proti tomuto vyjadreniu opustili zasadaciu miestnosť.
      Ahmadínežád vo svojom prejave vyhlásil, že najmä predstavitelia vlády USA veria, že za samovražednými únosmi lietadiel, ktoré narazili do Svetového obchodného centra a zasiahli Pentagón, bola teroristická skupina. Podľa neho existuje ďalšia teória, podľa ktorej "niektoré segmenty vo vláde Spojených štátov zorganizovali útok, aby posilnili upadajúcu americkú ekonomiku a svoje panstvo na Strednom východe, v snahe zachrániť sionistický režim".
      "Väčšina Američanov, ako aj iných národov a politikov na svete, súhlasí s týmto názorom," konštatoval Ahmadínežád pred zhromaždením zástupcov 192 krajín sveta. Krátko po týchto slovách miestnosť opustili členovia americkej delegácie a niektorí predstavitelia európskych delegácií.
      Iránsky prezident prišiel s treťou teóriou o útokoch. Uvádza v nej, že útoky vykonala teroristická skupina, ktorú však podporovala americká vláda a tá celú situáciu využila vo svoj prospech. Hlavným dôkazom pre túto teóriu je podľa neho "niekoľko pasov, ktoré sa našli v troskách a videozáznam osoby, ktorej bydlisko nebolo známe, avšak bolo uvedené, že bola zapojená do obchodov s ropou s niektorými americkými predstaviteľmi". "Tajili to a povedali, že kvôli explózii a ohňu sa nenašla žiadna stopa po samovražedných útočníkoch," dodal Ahmadínežád.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies