Za útokom na Stropnického dom bol vraj Rus dočasne žijúci v ČR, ktorý to popiera

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 19:13 • 2 min
Za útokom na Stropnického dom bol vraj Rus dočasne žijúci v ČR, ktorý to popiera

PRAHA - Podozrivého z nedávneho útoku na dom ministra obrany ČR Martina Stropnického zadržala tamojšia polícia, a to na základe pachových stôp na zápalnej fľaši.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol internetový server týždenníka Respekt, podľa ktorého spáchal útok muž ruskej národnosti.


Polícia podľa správy zadržala Rusa dočasne žijúceho v Českej republike, ktorý je od pondelka vo väzbe, avšak všetky obvinenia odmieta. 
Príčinou útoku na dom českého ministra obrany mal byť podľa týždenníka Stropnického kritický postoj k Rusku, predchádzať mu malo viacero výhražných emailov. 


K útoku na ministrovo bydlisko došlo v nedeľu 7. júna v skorých ranných hodinách s využitím štyroch fliaš s horľavinou. Člen vlády ČR v inkriminovanom čase nebol v dome, v ktorom však spali tri jemu blízke osoby. 


"Rozhodne to musí súvisieť s mojou súčasnou funkciou, pravdepodobne to môže byť reakcia na niektoré moje názory či kroky, ktoré robím na ministerstve," konštatoval už skôr Stropnický, ktorý však zadržanie podozrivého predbežne nemieni komentovať ani z neho vyvodzovať predčasné závery. 
Ochranu ministra i jeho najbližších po spomínanej udalosti zintenzívnili. 


Plamene sa pri incidente podarilo v krátkom čase uhasiť, k zraneniam nedošlo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies