Za útokom na autobus Borussie Dortmund môžu stáť nacisti

NETKY.SK • 15 Apríl 2017, 18:07 • 2 min
Za útokom na autobus Borussie Dortmund môžu stáť nacisti

BERLÍN - Nemeckí vyšetrovatelia skúmajú možnosť zapletenia pravicových extrémistov do utorkového bombového útoku na autobus futbalového klubu Borussia Dortmund.

slovakia

left justify in out

Berlínske periodikum Tagesspiegel v sobotnom vydaní oznámilo, že vo štvrtok večer im do redakcie prišiel anonymný dopis, v ktorom sa autor odvoláva na Adolfa Hitlera, odsudzuje multikulturalizmus a atentát na tím Borussie označil za posledné varovanie. Noviny dokument postúpili Spolkovej prokuratúre. Úrady vyšetrujú incident ako terorizmus a okrem najnovšej stopy berú do úvahy účasť islamistov aj ľavicových radikálov.

Tri explózie v utorok poškodili okno na autobuse Borussie Dortmund cestou na zápas štvrťfinále Ligy majstrov s AS Monako. Pri útoku sa zranil stopér Marc Bartra, ktorý musel podstúpiť operáciu ramena a mimo hry môže byť až štyri týždne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies