Za úplatky odsúdili psychologičku z Bratislavy

NETKY.SK • 29 Október 2014, 15:40 • 2 min
Za úplatky odsúdili psychologičku z Bratislavy

BANSKÁ BYSTRICA - Trest dva roky odňatia slobody podmienečne, peňažný trest päťsto eur a zákaz činnosti na päť rokov dostala dnes za korupciu 43-ročná klinická psychologička Beatrice Tkáčová Ficová z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Za úplatok vydala potvrdenia o psychickej spôsobilosti na držanie alebo nosenie zbrane a streliva, pričom žiadateľov ani nevidela. K skutku sa priznala a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrela dohodu o vine a treste, ktorú schválil samosudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.


Psychologička priznala, že v apríli 2014 na dva razy cez sprostredkovateľku Michaelu V. zobrala úplatky v celkovej sume 410 eur. Za to piatim osobám vydala potvrdenia o psychickej spôsobilosti na držanie alebo nosenie zbrane a streliva. Vyšetrenia robila bez toho, aby sa žiadatelia osobne zúčastnili na odbornom posúdení psychickej spôsobilosti. Tým spáchala pokračujúci zločin prijímania úplatku v súvislosti so zaobstarávaním veci všeobecného záujmu. 


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinenej, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Zákaz činnosti pre psychologičku znamená, že päť rokov nesmie posudzovať psychickú spôsobilosť na držanie alebo nosenie zbrane a streliva. 
Prokuratúra stíha aj sprostredkovateľku Michaelu V. za trestný čin podplácania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona