Za unesenú Číňanku chcú militanti výkupné 11 miliónov dolárov

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 13:18 • 2 min
Za unesenú Číňanku chcú militanti výkupné 11 miliónov dolárov

KUALA LUMPUR - Filipínski militanti, ktorí minulý týždeň uniesli z Malajzie čínsku turistku a filipínsku robotníčku, požadujú za prepustenie Číňanky výkupné vo výške 11 miliónov dolárov. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Dostali sme list, v ktorom únoscovia žiadajú za čínsku turistku výkupné 500 miliónov (filipínskych) pesos, za Filipínku výkupné nepožadujú," uviedol malajzijský minister vnútra Zahid Hamidi. "Už sme vyslali náš tím, ktorý bude rokovať s tzv. prostredníkom," dodal Hamidi.
     

Čínsku turistku Kao Chua-jüan (29) a filipínsku robotníčku Marcy Dawayanovú (40) uniesli 2. apríla pravdepodobne militanti z organizácie Džamáa abú Sajjáf z letoviska Singamata vo východomalajzijskom štáte Sabah. Svoje obete následne odvliekli do niektorej z juhofilipínskych provincií, kde ich zadržiavajú.
     

Letovisko Singamata na ostrove Borneo patrí k obľúbeným miestam čínskych turistov. Po unesených ženách pátra aj filipínske námorníctvo. Prehľadáva provincie Basilan, Sulu a Tawi-Tawi. 
     

Tieto tri provincie, ležiace juhozápadne od Manily, pozostávajú z množstva ostrovov. Militanti zo skupiny Džamáa abú Sajjáf pôsobia práve v týchto oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies