Za úmrtím muža po teste lieku vo Francúzsku bol toxický účinok testovanej látky

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 08:41 • 2 min
Za úmrtím muža po teste lieku vo Francúzsku bol toxický účinok testovanej látky

PARÍŽ - Úmrtie muža po testovaní experimentálneho lieku na súkromnej klinike v západofrancúzskom Rennes zo 17. januára 2016 zapríčinil pravdepodobne toxický účinok testovanej látky. Vyplýva to z dnes zverejnenej správy tímu vedcov objasňujúcich okolnosti tragického prípadu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom s odvolaním sa na francúzsku národnú Agentúru pre bezpečnosť liečiv (ANSM) tlačová agentúra DPA s tým, že ide o najpravdepodobnejšiu hypotézu.


Z 90 zdravých dobrovoľníkov, ktorí tento liek užili v rozličnom dávkovaní, skončilo šesť vo vážnom stave v nemocnici.
Všetci hospitalizovaní boli muži vo veku 28-49 rokov, ktorí boli pri začatí prvej fázy testovania lieku 7. januára zdraví. Nemenovaného muža, ktorému najskôr odumrel mozog a neskôr zomrel, prijali do nemocnice v pondelok 10. januára. Zvyšnú päticu čakalo tiež nemocničné liečenie.


Zmienený test podľa vtedajších informácií spravodajskej stanice BBC vykonala medzinárodne uznávaná francúzska spoločnosť Biotrial, založená v roku 1989, ktorá má na svojom konte už tisíce podobných testov. Francúzska ministerka zdravotníctva Marisol Tourainová neskôr spresnila, že výrobcom lieku je portugalské laboratórium Bial. 3 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies