Za ukradnutých psov núkala 20-tisíc libier, nálezcovia peniaze odmietli

NETKY.SK • 13 December 2017, 7:0 • 2 min
Za ukradnutých psov núkala 20-tisíc libier, nálezcovia peniaze odmietli

Denique Westwoodovej z anglického Horwiche ukradli dvoch psov. Vystrašená žena za ich nájdenie ponúkla odmenu 20-tisíc libier. Pár, ktorý jej pomohol psov nájsť, však tučné nálezné odmietol.

slovakia

left justify in out

Dvojročný bullmastif Walter a trojročná slepá bernardínka Betty se stali obeťami krádeže, informuje Daily mail. Psov niekto omámil a odniesol na neznáme miesto. Ich majiteľka sa rozhodla urobiť všetko pre ich nájdenie. Na sociálnych sieťach rozbehla  kampaň, v ktorej nálezcovi sľubovala 20-tisíc libier.

 

img

 

Oboch psov po týždni zahliadol na opustenom pozemku muž, ktorý o nich informoval manželov Rainfordových a tí s tým oboznámili Westwoodovú. 

 

Ta vyrazila na miesto pri Wigane. Šlo o opustený pozemok daleko od mesta. "Vyliezla som z auta a na psov volala, nič som však nepočula. Už som chcela odísť, keď som začula Waltera štekať. Nemohla som tomu uveriť," povedala serveru metro.co.uk.

 

"Vybehol z chatrče a šprintoval ku mne. A hneď za ním sa objavila aj Betty. Strašne ma to dojalo, zároveň som však mala strach, pretože som netušila, či tam niekto nie je. Rýchle som preto preskočila plot a pomohla psom dostať sa do auta."

 

Neskôr sa tam vrátila aj s priateľom. Našli tam dieru plnú výkalov. Informovali o tom aj políciu, zatiaľ však odpoveď nedostali: 

 

Následne sa Westwoodová ozvala manželom Rainfordovcom a ponúkala im sľúbené nálezné. Tí to však s vďakou odmietli. "Chceli sme pomôcť, ale v žiadnom prípade nie kvôli peniazom. Keby sme sme si ich vzali, nemohli by sme po nociach spať. Počuť radosť v jej hlase bolo pre nás oveľa viac," uzavrela Allison Rainfordová.  

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona