Za týranie manželky si posedí tri roky

NETKY.SK • 4 September 2017, 14:34 • 2 min
Za týranie manželky si posedí tri roky

BANSKÁ BYSTRICA – Trest tri roky odňatia slobody podmienečne za týranie manželky potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 43-ročného Romana Mažgúta z Lieskovca pri Zvolene. Mažgút zločin týrania páchal najmä pod vplyvom alkoholu najmenej od roku 2003 do októbra minulého roka, keď ho polícia zadržala.

slovakia

left justify in out

Pod vplyvom alkoholu sa Mažgút správal agresívne, hádal sa s manželkou o štyri roky mladšou. Dal jej facku, udrel ju päsťou do ramena a v roku 2012 ju ťahal za vlasy po dome a ohrozoval kuchynským nožom. Keď išiel po sekeru s tým, že ju „celú rozseká“, ušla k susedom.

 

Psychicky ju týral aj tým, že ju sledoval telefonicky, ponižoval pred spoločnými deťmi, vulgárne jej nadával a vyhlasoval o nej, že je „chudina, žobráčka a prašivá suka“. Vyhadzoval potraviny z chladničky, rozbil troje dverí na dome, zapálil svoje oblečenie na chodbe domu a opakoval Erike, že ju zabije a pôjde si to odsedieť. Týranie vyvrcholilo 29. októbra minulého roka, keď manželku bránila dcéra Nikola, ale tú odsotil. Obeť udrel päsťou a vykrikoval, že ju zabije. Útok zastavila až privolaná policajná hliadka a Mažgúta následne zobral sudca do väzby.

Na Okresnom súde vo Zvolene Mažgút priznal týranie a senát mu uložil tri roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na štyri roky. Zároveň mu nariadil v skúšobnej lehote absolvovať protialkoholické liečenie a podrobiť sa probačnému dohľadu súdu a psychoterapii. Súd zohľadnil skutočnosť, že Mažgút dovtedy nebol súdne trestaný a ku skutku sa priznal.

Proti rozsudku sa odvolal prokurátor i Mažgút. Žalobca požadoval nepodmienečný trest a Mažgút zase miernejší. Odvolací senát nevyhovel ani jednému a prvostupňový verdikt potvrdil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies