Za tvorbu vzdelávacích materiálov možu angličtinári dostať až 660 eur

NETKY.SK • 26 September 2015, 09:48 • 2 min
Za tvorbu vzdelávacích materiálov možu angličtinári dostať až 660 eur

BRATISLAVA - Tvorbou vzdelávacích materiálov si môžu učitelia anglického jazyka zarobiť stovky eur. Finančnú odmenu pritom môže získať 3000 pedagógov, ktorí sa zapojili do projektu "Nové trendy vzdelávania učiteľov anglického jazyka na základných školách", známeho ako EnglishOne. Na túto aktivitu je v projekte vyčlenených viac ako milión eur.

slovakia

left justify in out

Pedagógovia majú na výber z niekoľkých typov výstupov. Napríklad môžu navrhnúť, ako by mala vyzerať vzorová vyučovacia hodina s využitím tvorivých metód a moderných didaktických pomôcok. V ponuke je aj vypracovanie "prípadovej štúdie", ktorá podrobne popíše praktické použitie digitálneho vzdelávacieho obsahu dodaného z projektu EnglishOne.

 

Za jeden výstup môže učiteľ získať až 660 eur, pričom počet výstupov od jedného učiteľa nie je obmedzený. "Výška odmeny za výstup závisí od jeho typu a rozsahu," spresnila hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Monika Hucáková.

 

"Učiteľom ponúkame možnosť, o ktorú mali záujem už dlhší čas, čo potvrdzuje aj prieskum British Council. Podľa jeho výsledkov až 82 percent učiteľov angličtiny považuje zapojenie pedagógov do tvorby vzdelávacích materiálov za vysoko potrebné pre zlepšenie kvality výučby anglického jazyka na Slovensku. Teraz môžu byť za to aj odmenení," uviedla projektová manažérka EnglishOne Slávka Vancáková.

 

Jednotlivé výstupy budú dostupné aj pre ostatných učiteľov zapojených v projekte. Na ich tvorbu sa iniciatívni angličtinári vopred prihlasujú online na stránke www.englishone.sk. Posledný termín pre odovzdanie výstupov je 15. november tohto roka.

 

Projekt EnglishOne realizuje Metodicko-pedagogické centrum.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies