Za Trumpovým rozhodnutím o odvete v Sýrií stojí jeho dcéra Ivanka Trumpová

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 06:38 • 2 min
Za Trumpovým rozhodnutím o odvete v Sýrií stojí jeho dcéra Ivanka Trumpová

WASHINGTON - Hovorca Bieleho domu Sean Spicer v utorok uviedol, že reakciu amerického prezidenta Donalda Trumpa na sýrsky útok chemickými zbraňami ovplyvnila jeho dcéra Ivanka.

slovakia

left justify in out

Spicer na svojom každodennom brífingu novinárom povedal, že k prezidentovmu rozhodnutiu "nepochybne prispeli" Ivanka Trumpová a ďalšie osoby. Prezidentov syn Eric Trump tiež povedal v interview pre denník Daily Telegraph, že šéf Bieleho domu bol ovplyvnený reakciou jeho sestry na útok plynom, pri ktorom zahynulo 4. apríla v sýrskej provincii Idlib vyše 80 ľudí vrátane desiatok žien a detí.

 

Eric Trump uviedol, že jeho sestru útok "zdrvil a pobúril"Spicer na brífingu vysvetľoval, že prevládal všeobecný pocit, že útok je "hrozný" a "vyžaduje si zákrok".

 

Trump po chemickom útoku v Idlibe nariadil raketový útok na sýrsku leteckú základňu v provincii Homs, odkiaľ podľa jeho tvrdenia sýrske sily prezidenta Bašára Asada podnikli uvedený chemický útok. Prezidentova dcéra sa nedávno stala oficiálnou zamestnankyňou Bieleho domu - asistentkou prezidenta.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies