Za tri mesiace zachránili v Stredozemnom mori 16.075 ľudí

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 21:40 • 2 min
Za tri mesiace zachránili v Stredozemnom mori 16.075 ľudí

RÍM - Plavidlá talianskej pobrežnej stráže a vojenského námorníctva zachránili dnes v Stredozemnom mori z lodí a gumených člnov takmer 1400 migrantov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Približne 570 migrantov zachránilo talianske vojenské námorníctvo a ďalších 780 pobrežná stráž, uviedli dnes na Twitteri tieto dve zložky talianskych ozbrojených síl.

 

Do sicílskeho prístavu Pozzallo dorazilo dnes aj 730 migrantov, ktorých zachránili pri rôznych operáciách v predchádzajúcich dňoch a ktorých preložili na väčšie plavidlo.

 

Talianske ministerstvo vnútra uviedlo, že námorníctvu a pobrežnej stráži sa za prvé tri mesiace tohto roka podarilo z vôd Stredozemného mora zachrániť 16.075 ľudí, čo je podľa agentúry AP o takmer 6000 ľudí viac ako za to isté obdobie minulého roka.

 

Väčšina zo zachránených migrantov, ktorí sa cez Stredozemné more pokúsili dostať k pobrežiu južného Talianska, pochádza z afrických štátov a na more sa vydali z Líbye, kde vládne mocenské vákuum.

 

Od začiatku minulého roka prišlo do členských štátov Európskej únie viac ako 1,2 milióna migrantov. Väčšina z nich sa rozhodla ísť cez Grécko, ktoré je po mori z neďalekého Turecka oveľa dostupnejšie ako Taliansko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies