Za trestné činy páchané na ženách odsúdila justícia takmer 500 ľudí

NETKY.SK • 6 December 2010, 08:24 • 2 min
Za trestné činy páchané na ženách odsúdila justícia takmer 500 ľudí

Za trestné činy páchané na ženách odsúdila justícia takmer 500 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Za trestné činy páchané na ženách každoročne odsúdia približne 500 ľudí. Odhadované údaje o rôznych formách domáceho násilia však pritom hovoria, že mu čelí viac ako 100.000 žien.
      "Ide približne o 150.000 žien a dievčat, čo je veľmi znepokojujúce číslo. Predovšetkým o ženy, ktoré majú buď nižšie vzdelanie alebo pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia. Musím povedať, že v tomto nám opäť vyskakujú rómske osady na východnom Slovensku, kde násilie je bežnou súčasťou života žien," vysvetlila v novembri pre novinárov štátna tajomníčka rezortu práce Lucia Nicholsonová (SaS).
      Justícia pritom v minulom roku odsúdila 475 páchateľov trestných činov na ženách. Najviac ich bolo za týranie blízkej osoby, a to 192. Takmer totožný počet, 188, odsúdili za sexuálne znásilnenie. Najmenej páchateľov je podľa údajov štatistov v oblasti kupliarstva (9) a obchodovania s ľuďmi (10).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona