Za tragickú nehodu na stavenisku elektrárne potrestali 31 ľudí

NETKY.SK • 16 September 2017, 09:52 • 2 min
Za tragickú nehodu na stavenisku elektrárne potrestali 31 ľudí

PEKING - Čínske orgány uvalili tzv. donucovacie opatrenia na 31 osôb, ktoré majú byť týmto spôsobom potrestané za vlaňajšiu nehodu na stavenisku uhoľnej elektrárne v provincii Ťiang-si.

slovakia

left justify in out

Zrútenie plošiny s robotníkmi si v novembri 2016 vyžiadalo 73 mŕtvych, dvoch zranených a straty vo výške dosahujúcej v prepočte zhruba 13 miliónov eur.

 

O uložení uvedeného postihu informovala agentúra AP, ktorá sa odvolala na dnešné informácie čínskej tlačovej služby Sinchua.

 

Ako "donucovacie opatrenia" sa v Číne všeobecne označujú obmedzenia slobody v rozsahu od sústavného sledovania až po umiestnenie do väzby. Podľa AP je tento prostriedok často využívaný proti osobám obvineným z ohrozovania národnej bezpečnosti.

 

Podľa oficiálnej správy, na ktorú odkazuje Sinchua, vyšetrovatelia dospeli k záveru, že nehoda v rozostavanej elektrárni mala celý rad príčin vrátane nedostatočného dozoru a zlyhania daného stavebného podniku v oblasti bezpečnosti práce.

 

Mená a pracovné zaradenie potrestaných osôb, rovnako ako ani názov podniku neboli zverejnené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies