Za terorizmus boli zatknutí dvaja bratia, informuje jazdná polícia v Kanade

NETKY.SK • 10 Január 2015, 09:23 • 2 min
Za terorizmus boli zatknutí dvaja bratia, informuje jazdná polícia v Kanade

OTTAWA - Kanadská kráľovská jazdná polícia informovala dnes o zatknutí dvoch bratov, obvinených z trestných činov spojených s terorizmom.

slovakia

left justify in out

Policajné vyhlásenie uvádza, že osoby menom Ashton Carleton Larmond a Carlos Larmond, obe vo veku 25 rokov, mali v pláne odísť z Kanady a zúčastniť sa v zahraničí teroristických aktivít, píše agentúra AP.
      

Ashton Larmond je okrem iného obvinený z napomáhania teroristickej činnosti a Carlos Larmond čelí obvineniam z účasti na činnosti teroristickej skupiny a pokusu odísť z Kanady za účelom zapojiť sa do teroristickej činnosti v zahraničí, píše sa v komuniké jazdnej polície.
      

Tlačová správa spresňuje, že zatknutia sa uskutočnili v piatok - Ashton Larmond bol zadržaný v Ottawe a Carlosa Larmonda zatkli na montrealskom Medzinárodnom letisku Pierra Elliotta Trudeaua. Polícia odmietla podrobnejšie komentovať celú záležitosť, prv než sa začne súdny proces.
      

Kráľovská jazdná polícia, známa červenou uniformou a kovbojským klobúkom, je najväčším policajným zborom Kanady. Jej hlavnou úlohou je vynucovanie federálnych zákonov, avšak vykonáva aj bežnú policajnú prácu v rámci jurisdikcie jednotlivých provincií a teritórií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies