Nemecká polícia zverejnila údaje o kriminalite migrantov, za štvrťrok stihli spáchať 69-tisíc trestných činov

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 19:25 • 2 min
Nemecká polícia zverejnila údaje o kriminalite migrantov, za štvrťrok stihli spáchať 69-tisíc trestných činov

BERLÍN/WIESBADEN - Polícia zverejnila po prvý raz číselné údaje o trestnej činnosti migrantov na celom území Nemecka. Súčasťou aktuálnej štatistiky kriminality migrantov takmer vôbec nie je sexuálne zneužitie alebo trestné činy vraždy či zabitia.

slovakia

left justify in out

Správa Spolkového kriminálneho úradu (BKA) so sídlom vo Wiesbadene potvrdzuje z pohľadu rezortu vnútra v Berlíne závery februárového skúmania v 13 zo 16 spolkových krajín.

 

Hovorkyňa ministerstva konštatovala, že prisťahovalci nepáchajú trestné činy častejšie ako Nemci. Kritici nemeckej azylovej politiky nezriedka používali práve trestnú činnosť migrantov ako argument proti ďalšiemu prijímaniu utečencov, pričom poukazovali napríklad na udalosti počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom i ďalších nemeckých mestách.

 

BKA, ako vyplýva zo správy, registroval na celom území Nemecka v prvom štvrťroku okolo 69.000 trestných činov, ktoré spáchali alebo o ktoré sa pokúsili prisťahovalci, informovala agentúra DPA.

 

Takmer 30 percent z nich (29,2 percenta) činili krádeže, ďalších 28,3 percenta trestné činy majetkového charakteru a falšovania vrátane podvodov, sprenevery, falšovania dokumentov a podobne.

 

Menej ako štvrtinu tvorili ublíženia na zdraví a trestné činy týkajúce sa obmedzovania osobnej slobody (23 percent) vrátane nátlaku, vyhrážania sa alebo únosu za účelom vydierania.

 

Súčasťou aktuálnej štatistiky kriminality migrantov takmer vôbec nie je sexuálne zneužitie alebo trestné činy vraždy či zabitia, uviedla hovorkyňa rezortu vnútra.

 

Nadpriemerne často v súvislosti s ich celkovým počtom sa kriminálnych aktivít dopúšťali občania Maroka, Alžírska, Gruzínska, Srbska a Tuniska. Naopak, aj keď sa Afganci, Iračania a Sýrčania objavili v údajoch veľmi často, vzhľadom na ich celkový počet je ich podiel na kriminálnej činnosti skôr podpriemerný.

 

Pri trestnej činnosti namierenej proti životu je národnosť páchateľa a obete v takmer polovici prípadov identická. Medzi deliktami, ktorých aktérmi, páchateľmi i obeťami boli prisťahovalci, dominovali v prvom štvrťroku 2016 ublíženia na zdraví.

 

Na vysokej úrovni je naďalej počet útokov na existujúce alebo pripravované ubytovne pre utečencov, aj keď ich množstvo za prvé tri mesiace oproti poslednému štvrťroku minulého roka pokleslo, a to zo 472 na 345.

 

Správa BKA súčasne potvrdzuje, že sa zvyšuje počet informácií o predpokladaných aktívnych alebo niekdajších bojovníkoch či sympatizantoch zahraničných teroristických organizácií zdržiavajúcich sa na nemeckom území.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies