Za stretnutie s celebritami ľudia zaplatili stovky eur

NETKY.SK • 20 Február 2013, 07:52 • 2 min
Za stretnutie s celebritami ľudia zaplatili stovky eur

Za stretnutie s celebritami ľudia zaplatili stovky eur - Celebrity Prvý štvrťrok fungovania benefičných elektronických aukcií ukázal, že ľudia sú za stretnutia so známymi ľuďmi ochotní zaplatiť stovky eur. Za raňajky s Adelou a Sajfom zaplatil vydražiteľ

slovakia

left justify in out

img

Prvý štvrťrok fungovania benefičných elektronických aukcií ukázal, že ľudia sú za stretnutia so známymi ľuďmi ochotní zaplatiť stovky eur. Za raňajky s Adelou a Sajfom zaplatil vydražiteľ 415 eur, najvyššia ponuka za súkromnú ohňovú šou Zdenky Prednej bola 400 eur a posedenie po predstavení s Adym Hajdu prinieslo 322 eur. Peniaze z aukcií putovali na pomoc núdznym rodinám či nadáciám.

Od dnes vstupuje projekt benefičných e-aukcií do novej fázy. Vyhlásiť ich už bude môcť každý užívateľ portálu ĽudiaĽuďom.sk, a to či už v prospech svojej vlastnej výzvy, alebo v prospech niekoho iného. "Je to nový nástroj pre príjemcov, ako osloviť nových darcov. Ale je to aj spôsob, ako pomôcť niekomu tým, že v jeho prospech zorganizujem e-aukciu či už svojich služieb a produktov, alebo hoc aj vecí, ktorých som ochotný sa vzdať. Každý cent ide na presne určenú výzvu na ĽudiaĽuďom.sk,“ uviedol Roland Kyška, výkonný riaditeľ neziskovej organizácie 4people, ktorá portál prevádzkuje. Ako dodal, výziev na portáli, ktoré potrebujú podporu, je stále veľa.

Len pred niekoľkými dňami pribudla jedna od Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v bratislavskej Petržalke. Pred niekoľkými dňami vyhorela ich chránená dielňa Impulz, kam denne dochádzalo 16 klientov, aby pri príprave sviečok, pohľadníc či iných drobných predmetov našli zmysel života a privyrobili si k biednemu dôchodku. Niektoré z mála predmetov, ktoré oheň nezničil, združenie ponúklo do e-aukcie, ktorú dražitelia nájdu na stránke aukcie.ludialudom.sk.

Portál ĽudiaĽuďom.sk umožňuje jednotlivcom i organizáciám jednoducho a zadarmo zverejniť výzvu na podporu a oslovovať ňou darcov v online prostredí. Tí môžu dobré projekty či ľudí v núdzi jednoducho podporiť priamo cez internet najmä prostredníctvom internetbankingu či zo svojej platobnej karty. Darcovia majú zároveň právo kontrolovať, ako sa s ich príspevkami naložilo, a majú k dispozícii všetky kontakty na príjemcov. Celý proces darovania prebieha pod verejnou kontrolou priamo na webe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies