Za streľbu v reštaurácii vzal na seba vinu Pistoriusov priateľ

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 14:34 • 2 min
Za streľbu v reštaurácii vzal na seba vinu Pistoriusov priateľ

PRETÓRIA - Juhoafrický atlét Oscar Pistorius požiadal priateľa, aby na seba vzal vinu za náhodný výstrel v reštaurácii.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal v januári 2013, mesiac pred smrťou Pistoriusovej priateľky Reevy Steenkampovej. Bývalý olympionik a paralympionik je obvinený z vraždy modelky, ktorú zastrelil 14. februára 2013.
      

Podľa slov profesionálneho boxera Kevina Lerenu podal Pistoriusovi pod stolom zbraň Darren Fresco. „Zrazu vyšiel výstrel a v reštaurácii zostalo ticho. Pozrel som sa na podlahu. Guľka ma nezranila, iba mi škrabla prst a zostala v podlahe,“ cituje slová Lerenu, ktoré odzneli v tretí deň súdneho procesu v Pretorii, agentúra Reuters. Pistorius sa ospravedlnil a všetkých sa spýtal, či sú v poriadku. „Potom požiadal Darrena, aby tento nehovoril, že vystrelil on. Keď prišiel majiteľ, vzal Darren vinu na seba. Zaplatili sme a odišli,“ dodal Lerena.
      

Pistorius zastrelil v noci na 14. februára 2013 svoju priateľku cez zatvorené dvere kúpeľne. Podľa jeho vyjadrenia sa domnieval, že v dome je zlodej. Obžaloba tvrdí, že išlo o vraždu.
      

V stredu potvrdil ďalší svedok, že v inkriminovanom čase počul z domu hlasné výkriky, ktoré ho zobudili. Sused Charles Johnson počul následne výstrely, ale na ich presný počet sa nevedel rozpamätať. Jeho výpoveď sa vzápätí snažil spochybniť Pistoriusov advokát. Snažil sa ho presvedčiť, že výkriky patrili Pistoriusovi: „Ak má pán Pistorius veľký strach, jeho výkriky znejú ako ženské.“
      

Svedok Johnson mal údajne množstvo výhražných telefonátov a mailov. „Volajúci zo zahraničia mi navrhol výhražným hlasom, aby som pred súdom klamal,“ povedal sused atléta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies