Za smrť Joan Rivers môžu pochybenia lekárov

NETKY.SK • 11 November 2014, 09:23 • 2 min
Za smrť Joan Rivers môžu pochybenia lekárov

LOS ANGELES - Zosnulá americká moderátorka, zabávačka a herečka Joan Rivers utrpela nezvratné poškodenie mozgu v dôsledku série pochybení jej osobného lekára a tiež personálu kliniky Yorkville Endoscopy, kde mala podstúpiť rutinné vyšetrenie hlasiviek. Tvrdia to vyšetrovatelia zo Zdravotníckeho úradu štátu New York.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia vo svojej správe uvádzajú, že 81-ročná Rivers podstúpila na klinike endoskopiu a laryngoskopiu, súhlas však podpísala iba s prvým menovaným vyšetrením. Laryngoskopiu navyše vykonal jej osobný lekár, ktorý nemal právomoc vykonávať zákroky v spomínanej klinike. Zabávačku taktiež pred zákrokom neodvážili, čo je pred podaním anestetík povinné. Vyšetrovatelia ďalej tvrdia, že lekári si neskoro všimli, že moderátorkin stav sa počas zákroku zhoršil a tým pádom nezakročili včas. 

 

Joan Rivers skonala 4. septembra. Stalo sa tak týždeň po tom, ako sa televíznej hviezde zastavilo srdce počas operácie hlasiviek na spomínanej klinike, odkiaľ ju následne previezli do nemocnice Mount Sinai a uviedli do umelého spánku. K zástave srdca údajne došlo počas neoprávnenej biopsie hlasiviek, ktorú mal vykonať nemenovaný otorinolaryngológ bez jej predchádzajúceho súhlasu. Vyšetrovatelia predpokladajú, že hlasivky počas biopsie opuchli, čím zamedzili prístupu kyslíku do pľúc, čo viedlo k zástave srdca. Súdny lekár na základe pitvy určil ako príčinu smrti poškodenie mozgu v dôsledku nedostatku kyslíka. 

 

Joan Rivers, vlastným menom Joan Alexandra Molinsky, sa narodila 8. júna 1933 v New Yorku. V rokoch 1986 až 1987 sa podieľala na relácii The Late Show Starring Joan Rivers, neskôr moderovala The Joan Rivers Show (1989 - 1993), za ktorú získala v roku 1990 cenu Emmy. Objavila sa aj v snímkach Plavec (1968), Muppetovci dobývajú Manhattan (1984), Šesť vrážd stačí, mamička (1994), Goosed (1999) alebo Praktikantka (2000). Posledná rozlúčka s moderátorkou sa konala v nedeľu 7. septembra v newyorskom chráme Emanu-El. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies