Za smrť hudobníkov z Viola Beach môže zrejme šofér

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 17:44 • 2 min
Za smrť hudobníkov z Viola Beach môže zrejme šofér

BRATISLAVA - Zástupcovia švédskej polície pre tamojšie noviny Aftonbladet uviedli, že za autonehodu, pri ktorej zomreli členovia kapely Viola Beach a ich manažér, môže zrejme šofér.

slovakia

left justify in out

Podľa vyšetrovateľa Larsa Berglunda vodič nerešpektoval svetelnú signalizáciu, obehol stojace vozidlá, pričom auto prerazilo dvoje bariér na zdvíhacom moste a následne padalo viac ako 25 metrov do vody. Stredná časť mosta bola v tom čase nadvihnutá, aby cez kanál pod ním mohla preplávať loď. "Vyzerá to tak, že vodič konal úmyselne. Nevidíme žiadne iné vysvetlenie," povedal Berglund.


Tragická nehoda sa stala 13. februára nadránom neďaleko Štokholmu, keď sa kapela vracala z vystúpenia na festivale Where is the Music?, ktoré bolo ich vôbec prvým koncertom mimo Veľkej Británie. V aute boli členovia skupiny Kris Leonard (gitara, spev), River Reeves (gitara), Tomas Lowe (basgitara) a Jack Dakin (bicie) a ich manažér Craig Tarry. V krvi šoféra, ktorého meno nezverejnili, neobjavili stopy alkoholu alebo drog. Telá zosnulých neskôr previezli do Anglicka, kde ich úrad koronera vydal rodinným príslušníkom.


Viola Beach vznikli v roku 2013 v anglickom Warringtone a vlani vydali debutový singel Swings & Waterslides, pričom vystúpili napríklad na festivaloch v Readingu a Leedsi. Na ich úmrtie na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zareagovali okrem iných frontman kapely Travis Fran Healy či Ross Jarman z The Cribs. Formáciu si uctia 2. apríla vo Warringtone špeciálnym koncertom. Výťažok z predaja vstupeniek venujú organizátori rodinám zosnulých.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies