Za šírenie poplašnej správy vymeral súd Tomášovi päťročný trest

NETKY.SK • 25 Október 2018, 15:42 • 2 min
Za šírenie poplašnej správy vymeral súd Tomášovi päťročný trest

ŽILINA – Päťročný trest odňatia slobody vymeral v stredu (24.10.) samosudca Okresného súdu (OS) Žilina za zločin šírenia poplašnej správy 33-ročnému Tomášovi z Rajca (okres Žilina), ktorý zároveň musí nahradiť škodu vo výške 1371,46 eura.

slovakia

left justify in out

O tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Žilina Milan Cisarik. Doplnil, že prokurátor aj obžalovaný sa vzdali práva podať odvolanie a rozsudok je právoplatný.

 

Odsúdený Tomáš mal 30. mája 2018 z Lietavskej Lúčky (okres Žilina) úmyselne rozšíriť poplašnú správu, ktorá bola nepravdivá. "Z mobilného telefónu uskutočnil telefonický hovor na tiesňovú linku 158 operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline a službukonajúcemu príslušníkovi PZ uviedol: 'Na Okresnom súde v Žiline sú dve bomby', po čom hovor ukončil,“ uviedol Cisarik.

 

"V dôsledku toho bola vykonaná prehliadka priestorov OS Žilina, pri ktorej nenašli žiadne výbušniny a ani iné podozrivé predmety. Z budovy súdu evakuovali 143 zamestnancov OS Žilina (22 sudcov a 121 administratívnych zamestnancov). Pritom došlo k zmareniu 16 pojednávaní a k spôsobeniu škody vo výške najmenej 1371,46 eura, spočívajúcej vo vyplatení mzdy sudcom a zamestnancom OS Žilina za čas, ktorý v dôsledku evakuácie neodpracovali," dodal hovorca žilinskej krajskej prokuratúry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies