Za šesť mesiacov zatkla polícia v Británii 660 podozrivých pedofilov

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 13:26 • 2 min
Za šesť mesiacov zatkla polícia v Británii 660 podozrivých pedofilov

LONDÝN - Počas šesť mesiacov trvajúcej tajnej operácie zacielenej na ľudí, ktorí si na internete vyhľadávali fotografie obnažených detí, zatkla britská polícia 660 osôb podozrivých z pedofílie. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Medzi zadržanými sú lekári, skautskí vedúci, opatrovatelia a bývalí policajti. V rámci operácie, na ktorej sa podieľalo 45 príslušníkov polície, sa podľa britského Národného kriminálneho úradu (NCA) podarilo zabezpečiť ochranu vyše 400 deťom.

 

Séria odhalení súvisiacich s pedofíliou sa začala v roku 2011 po smrti hlásateľa BBC Jimmyho Savila, ktorý bol na základe vyšetrovania jedným z najväčších britských pedofilov.

 

Začiatkom tohto mesiaca vymeral súd vyše päť rokov väzenia aj populárnemu britskému zabávačovi a moderátorovi detských programov Rolfovi Harrisovi, ktorý bol obvinený zo zneužívania štyroch maloletých dievčat. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies