Za Rusov na OH oroduje komisia športovcov NOV

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:11 • 2 min
Za Rusov na OH oroduje komisia športovcov NOV

MOSKVA - Komisia športovcov Ruského olympijského výboru apeluje za účasť atlétov z tejto krajiny na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

List s výzvou zaslali prezidentovi Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasovi Bachovi. Rada Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) v piatok vo Viedni rozhodne, či zruší, alebo ponechá v platnosti suspendáciu svojho ruského člena VFLA v dôsledku zistení o krytí užívania zakázaných látok športovcami.

 

Pokračovanie sankcií by znamenalo neúčasť atletickej veľmoci na OH 2016. Do podvodu boli zapletené inštitúcie dotované štátom a z vyšetrovania Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA) vyplynuli dokonca podozrenia, že bol riadený najvyššími miestami aparátu.


Ruskí športovci v liste tvrdia, že trest by bol uplatnením princípu kolektívnej viny, doplatili by naň aj bezúhonní jednotlivci a napáchal by "nenapraviteľné škody pre rozvoj športu v Rusku".
Agentúre AP poskytla list šéfka komisie, trojnásobná olympijská víťazka v synchronizovanom plávaní Oľga Brusnikinová.


Bach už dostal podobnú výzvu, ale s opačnou požiadavkou - aby Rusom zabránili v štarte na OH 2016 - od predstaviteľov iných krajín, napríklad z Nemecka.
MOV by už vo štvrtok mal zaujať stanovisko k ruskej spôsobilosti v antidopingovej sfére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona