Za psa z útulku by sa prvý rok nemala platiť daň

NETKY.SK • 21 Október 2014, 14:53 • 2 min
Za psa z útulku by sa prvý rok nemala platiť daň

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystričania, ktorí si osvoja psa z útulku či karanténnej stanice, by prvý rok od osvojenia nemali zaňho platiť mestu žiadnu daň.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu zmeny príslušného všeobecne záväzného nariadenia, ktorým sa bude mestské zastupiteľstvo zaoberať na najbližšom zasadnutí.

Cieľom návrhu je podľa jeho predkladateľa, mestského poslanca Martina Turčana podporiť občanov, aby sa namiesto kúpy psa rozhodli pre jeho osvojenie z útulku. „Útulok aj mesto má záujem, aby tam psy dlho neboli. Odpustenie dane na jeden rok bude dobré gesto zo strany mesta, pričom dopad na rozpočet mesta bude minimálny. A aj útulky sa rady pochvália, že je taká možnosť,“ povedal pre agentúru SITA Turčan. Pripomenul, že osvojenie si psa z útulku je spojené s poplatkami, ktoré musí nový majiteľ zaplatiť za predchádzajúcu opateru psov. 

 

Aktuálne platia majitelia psov chovaných v bytoch v Banskej Bystrici daň 36 eur ročne, za psy v rodinných domoch polovicu. Vlani si psa z útulku osvojilo zhruba 15 Banskobystričanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies