Za prvou mafiánskou vraždou na Slovensku môže byť boss sýkorovcov Lališ

NETKY.SK • 26 Február 2015, 10:00 • 2 min
Za prvou mafiánskou vraždou na Slovensku môže byť boss sýkorovcov Lališ

BRATISLAVA - Za prvou mafiánskou vraždou na Slovensku môže byť boss sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel. Ide o popravu Tutiho a Papasa z júla 1995. Lališa a jeho blízkych spolupracovníkov upodozrieva polícia. Informuje o tom dnes portál Aktuálne.sk.

slovakia

left justify in out

Bratia Vladimír Daniš alias Tuti a Jozef Daniš s prezývkou Papas vybuchli v aute v centre Bratislavy 6. júla 1995. Pozostatky ich tiel zbierali policajti v okolí výbuchu po kúskoch. Bola to prvá verejná mafiánska poprava na Slovensku.

 

img

 

"V predmetnej veci vykonáva dozor prokurátor Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

 

Podľa informácií Aktuálne.sk už má polícia indície, že za popravou bratov Danišovcov môže stáť boss sýkoriek Róbert Lališ alias Kýbel. V súčasnosti je na úteku. V januári sa začalo pojednávanie, v ktorom čelí obžalobe zo založenia zločineckej skupiny a šiestich vrážd. Okrem toho je obvinený aj v ďalších štyroch prípadoch. Prokuratúra a polícia pracuje s informáciami, že vrážd by spolu mohlo byť až 23.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies