Za problémy Miloša Zemana môžu cigarety a alkohol, tvrdí Václav Klaus

NETKY.SK • 6 Október 2021, 15:56 • 2 min
Za problémy Miloša Zemana môžu cigarety a alkohol, tvrdí Václav Klaus

BRATISLAVA - Hlava Českej republiky má v ostatnom období zdravotné problémy, ktoré si vyžiadali aj hospitalizáciu. Podľa prezidentových zástupcov je však už v poriadku a v piatok sa chystá voliť. U západných susedov sa budú konať v piatok a sobotu voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman má údajne problémy s pečeňou. V rozhovore pre rozhlasovú stanicu Rádio Impuls to povedal jeho priateľ a exprezident Václav Klaus, ktorého sa spýtali, či pozná dôvod aktuálnych zdravotných problémov hlavy štátu. "Súvisí to s jeho životným štýlom. S pohárikom na jednej strane a s cigaretkou na druhej strane. To vie aj malé dieťa," povedal. 

 

img

 

Klaus tiež skritizoval ľudí, ktorí šíria názory, že Zeman už nie je schopný zastávať svoj úrad. "Ak má problémy s pečeňou, čo asi má, ale nie som lekár, so zdravým úsudkom to nemá nič spoločné. I keď som s jeho zdravým úsudkom za ostatných 30 rokov v politike veľakrát nesúhlasil, tak schopnosť racionálneho politického úsudku Miloš Zeman aj napriek problémom s pečeňou podľa môjho názoru má," dodal. 

 

Prečítajte si tiež: Lekár odporučil Milošovi Zemanovi návrat do nemocnice

 

Rovnako sa mu nepozdáva komunikácia Hradu a prezidentovho hovorcu Jiřího Ovčáčka. „Diagnóza Miloša Zemana je zložitá a nechal by som to skôr na lekároch, ako na Ovčáčka. Ten tomu, samozrejme, vždy dá svoju amatérsku dodatočnú interpretáciu," vyjadril sa. 

 

Zeman strávil v septembri v nemocnici osem dní. Pražský hrad tento pobyt označil za rekondičný. Prezident absolvoval počas hospitalizácie niekoľko vyšetrení. Lekári údajne nezistili u prezidenta život ohrozujúce zdravotné ťažkosti. Zistili, že trpí miernym vyčerpaním a dehydratáciou, a preto dostával infúzie. Zeman pokračoval vo svojom pracovnom programe bezprostredne po prepustení z nemocnice. 

 

 

V utorok sa objavila správa, že lekár Miroslav Zavoral opäť odporučil Zemanovi, aby sa vrátil do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Prahe. Prezident to však odmietol. Vedúci jeho kancelárie Vratislav Mynář v stredu potvrdil, že Zeman je na zámku v Lánoch a v piatok pôjde voliť. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona