Za príspevok do zbierky Detského fondu SR, umyjú známe tváre motoristom okná

NETKY.SK • 13 September 2010, 11:38 • 2 min
Za príspevok do zbierky Detského fondu SR, umyjú známe tváre motoristom okná

Za príspevok do zbierky Detského fondu SR, umyjú známe tváre motoristom okná

slovakia

left justify in out

img

Počas dvoch septembrových dní (16.-17.9.) sa na vybraných čerpacích staniciach po celom Slovensku bude konať verejná zbierka Detského fondu (DF) SR, ktorej výťažok pôjde na Konto Bariéry. Na akcii pod názvom Aby bolo jasno sa zúčastní viac ako 100 dobrovoľníkov, ktorí budú motoristom ako odplatu za príspevok do zbierky umývať okná na autách.
Peniaze vyzbierané počas zbierky poputujú na nákup zdravotníckych pomôcok pre deti a mladých ľudí do 26 rokov so zdravotným postihnutím. "Rodiny so zdravotne postihnutím členom, majú okrem bežných výdavkov aj výdavky na kompenzačné pomôcky. Sú to pomôcky, ktoré pomáhajú deťom v tom, aby aj vzhľadom na svoje postihnutie mohli dôstojne žiť," uviedla Alena Synková, riaditeľka DF SR.
V mnohých rodinách sa o dieťa stará iba jeden rodič. Práve pre tieto rodiny sú podľa Synkovej spomínané výdavky ešte väčším problémom. V takýchto situáciách pomáha rodinám s postihnutými deťmi práve Konto Bariéry.
Medzi dobrovoľníkmi nebudú chýbať známe tváre z televíznych obrazoviek a finalistky Miss Slovensko. Jedným z nich je aj Miko Hladký zo skupiny Gladiator, ktorý bude motoristom umývať okná v Nitre. "Kapela sa vždy zúčastňuje na takýchto aktivitách, radi pomáhame ak treba. Celkom ma to aj teší, lebo ako malý chalan som  sa rozhodoval, či budem spevákom alebo umývačom okien, takže sa to môže pokojne po tejto akcii zmeniť," dodal s úsmevom Hladký.
Detský fond SR vznikol ešte v roku 1990 s cieľom ochraňovať práva dieťaťa a pomáhať pri vytváraní ideových, koncepčných a materiálnych podmienok zdravotnej, sociálnej, výchovnej a psychologickej starostlivosti o deti a mládež na Slovensku.
DF SR organizuje projekt Konto bariéry s celoslovenskou pôsobnosťou a pomáha deťom a mladým ľuďom so zdravotným postihnutím zo sociálne slabých rodín zvyšovať kvalitu ich života. Celková suma, ktorou Konto bariéry doteraz prispelo na pomôcky, je viac ako 443.000 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona