Za prijatie úplatku dostal technik STK zo Sládkovičova zákaz činnosti!

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 13:53 • 2 min
Za prijatie úplatku dostal technik STK zo Sládkovičova zákaz činnosti!

BANSKÁ BYSTRICA - Na dva roky odňatia slobody podmienečne, peňažný trest dvetisíc eur a zákaz činnosti odsúdil samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 40-ročného Ľubomíra Švihrana zo Sládkovičova.

slovakia

left justify in out

Ako technik Stanice technickej kontroly (STK) vydal kladné hodnotenie na tri vozidlá bez toho, aby ich skontroloval. Tým spáchal pokračujúci zločin prijímania úplatku.

 

Koncom júla a začiatkom augusta v roku 2012 Švihran v troch prípadoch žiadal od majiteľov osobných áut peniaze v hotovosti. Za to sľúbil vykonať pravidelnú technickú a emisnú kontrolu bez toho, aby vozidlo museli pristaviť. Od majiteľov si vyžiadal po 80 a 85 eur s tým, že 45 eur išlo na platby za úradný výkon a zvyšok skončil vo vrecku technika. 

 

Švihran sa ku korupcii priznal a svoje konanie na súde označil za najväčší omyl v živote. S prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú sudca schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Trest zákazu činnosti znamená, že Švihran funkciu technika STK nesmie vykonávať dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies