Za prezidenta USA chce kandidovať aj exguvernér Arkansasu Mike Huckabee

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 19:16 • 2 min
Za prezidenta USA chce kandidovať aj exguvernér Arkansasu Mike Huckabee

WASHINGTON - Republikánsky politik, bývalý guvernér Arkansasu a obľúbený televízny komentátor Mike Huckabee oznámil dnes rozhodnutie uchádzať sa o republikánsku nomináciu na post prezidenta USA v budúcoročných voľbách. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Bývalý baptistický kazateľ svoju predvolebnú kampaň odštartoval v meste Hope v americkom štáte Arkansas. V úvodnom prejave kritizoval úradujúceho prezidenta Baracka Obamu za smer, ktorým viedol Spojené štáty.
     

Huckabee sa do boja o Biely dom zapojil už po druhý raz. V roku 2008 ho v súboji o prezidentskú nomináciu zastavil senátor John McCain.
     

Republikán Huckabee pôsobil v kresle guvernéra amerického štátu Arkansas dve funkčné obdobia - v rokoch 1996 až 2007. Niekoľko rokov pred ním zastával túto pozíciu aj bývalý demokratický prezident Bill Clinton.
     

Po neúspechu v prezidentskom súboji v roku 2008 vystupoval Huckabee v obľúbenej televíznej relácii na americkej stanici Fox News.
     

Huckabee je obľúbencom sociálnych konzervatívcov, oproti nemu ale v boji o nomináciu stojí viacero vyzývateľov.
     

Svoj záujem o prezidentskú nomináciu republikánov deklarovali v pondelok aj bývalá riaditeľka spoločnosti Hewlett-Packard (HP) Carly Fiorinová a prominentný afroamerický neurochirug Ben Carson, pred nimi tak učinili senátori Ted Cruz, Marco Rubio a Rand Paul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies