Za predsedu si matičiari opäť zvolili Mariána Tkáča

NETKY.SK • 19 Október 2013, 10:36 • 2 min
Za predsedu si matičiari opäť zvolili Mariána Tkáča

MARTIN – Predsedom Matice slovenskej bude aj nasledujúce štyri roky Marián Tkáč. Vyše štyristo delegovaných matičiarov si na valnom zhromaždení v Martine vyberalo z troch kandidátov.

slovakia

left justify in out

Tkáč, rovnako ako pred tromi rokmi, získal potrebnú nadpolovičnú väčšinu hlasov už v prvok kole, jeho kritik Roman Michelko dostal necelých desať percent hlasov. Bývalý viceguvernér Národnej banky Slovenska získal 254 hlasov, choreografa a doterajšieho podpredsedu Matice Igora Kovačoviča volilo 143 a spisovateľa a bývalého člena výboru Matice Romana Michelka 43 delegátov. Právo voliť malo 446 delegovaných matičiarov. Okrem predsedu volilo valné zhromaždenie aj 38 členov výboru a tiež predsedu a piatich členov dozorného výboru. Voľby boli tajné. Pôvodne trojročné volebné obdobie predĺžili matičiari na štyri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies