Za predsedu Najvyššieho súdu zatiaľ kandidujú Švecová a Hudák

NETKY.SK • 13 August 2014, 16:18 • 2 min
Za predsedu Najvyššieho súdu zatiaľ kandidujú Švecová a Hudák

BRATISLAVA - Súdnej rade Slovenskej republiky (SR) boli doposiaľ doručené dva návrhy kandidátov na predsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky (NS).

slovakia

left justify in out

Okrem bývalej podpredsedníčky NS Daniely Švecovej sa bude o post uchádzať aj ďalší sudca tohto súdu Daniel Hudák. TASR to potvrdila kancelária SR.
     

Švecovú navrhla Sudcovská rada Krajského súdu v Trnave. Daniel Hudák do voľby pôjde ako kandidát sudcov NS, spresnila kancelária SR. K týmto dvom menám môžu pribudnúť ešte ďalšie. Kandidátov možno navrhovať do 22. augusta.
     

Hudák je bývalým štátnym tajomníkom ministerstva spravodlivosti. Dvojkou rezortu bol počas prvej vlády Roberta Fica v rokoch 2006 až 2010. V minulosti viedol Okresný a neskôr i Krajský súd v Žiline.
     

Ďalšia voľba predsedu NS sa uskutoční 16. septembra v Bratislave. V predchádzajúcej voľbe 19. mája v Sobranciach neuspel doterajší predseda Štefan Harabin ani predsedníčka občianskoprávneho kolégia NS Jana Bajánková.
     

Žiaden z nich nezískal v opakovanej voľbe potrebný počet hlasov. V tomto termíne neúspešne kandidovala aj predsedníčka správneho kolégia NS Zuzana Ďurišová.
     

Päťročné funkčné obdobie uplynulo doterajšiemu šéfovi NS Štefanovi Harabinovi 22. júna. Súd odvtedy vedie jeho podpredsedníčka Jarmila Urbancová. Druhého kola voľby predsedu NS sa nemôžu zúčastniť kandidáti z prvého kola. Harabin, ale aj Bajánková a Ďurišová by tak mohli opäť kandidovať až v prípadom treťom kole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies