Za požiar v nočnom klube pôjde do väzenia 7 ľudí

NETKY.SK • 1 Máj 2013, 08:46 • 2 min
Za požiar v nočnom klube pôjde do väzenia 7 ľudí

MOSKVA - Súd v ruskom Perme v utorok poslal do väzenia sedem osôb za spoluzavinenie smrti 156 návštevníkov jedného z miestnych nočných klubov, ktorý v roku 2009 zachvátil požiar.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia prokuratúry za tragédiu potrestajú najprísnejšie majiteľa podniku Anatolija Zaka, ktorého uznali vinným z nedbanlivosti a vystavovania zákazníkov nebezpečenstvu. Za mrežami by mal stráviť deväť rokov a 10 mesiacov.

Priestory klubu Chromý kôň vyhoreli v noci zo 4. na 5. decembra 2009, keď sa v nich konala oslava ôsmeho výročia otvorenia za účasti viac ako 300 ľudí. Zdrojom požiaru bol ohňostroj, od ktorého sa chytila výzdoba z plastu a slamy. Väčšina obetí sa zadusila dymom, keďže nedokázali nájsť jediný východ. Spomedzi 83 zranených zostávajú viacerí dodnes vo vážnom stave. Majiteľ klubu svoju vinu pred súdom popieral. Medzi ďalšími odsúdenými, ktorí vyviazli s nižšími trestami, je aj obchodný riaditeľ klubu Konstantin Mrychin, ktorého zadržali po úteku do Španielska. Súd taktiež rozhodol, že rodina každej z obetí dostane odškodné vo výške 1,5 milióna rubľov (36 863 eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies